Franchising i slagterbranchen

af Per Aaskov Karlsen

McDonald’s og Burger King er klassiske eksempler på franchising, men nu kommer slagterbranchen med et spritnyt franchisekoncept i en totalrenoveret og dermed ny butik i Herning. I foråret kunne Fødevaremagasinet orientere om Slagter Theilgaards planer for franchisebutikker, og nu er det en realitet med den første af sin art i Danmark.

Slagter Theilgaard bestod før åbningsfesten den 29. oktober af bl.a. 5 slagterbutikker rundt om i landet. Nu er der føjet en sjette butik til, men denne gang barsler virksomheden med en franchisebutik. Franchising er især kendt fra burger- og fastfoodrestauranter, men også en række andre butikskoncepter kører efter franchiseprincipperne. Planen er, at denne første franchisebutik er den første i rækken af Slagter Theilgaard slagterforretninger, som drives efter principperne i franchisemodellen.

Nyt flagskib i Herning

Alt inventar var spritnyt, da Slagter Theilgaard åbnede ny franchisebutik i gågaden i Herning. Den tidligere forretning C.H.P. Gøttsche A/S blev lukket efter 113 år og en konkurs, men nu er der fuld fart på igen, efter at Slagter Theilgaard har overtaget butikken. Franchisetager og ejer af butikken er Jonathan Pedersen, der nu står i spidsen for den nye forretning. Butikken får stor opbakning fra Slagter Theilgaard A/S med bl.a. kædedirektør Martin Beck Rask og virksomhedens ekspertise og sortiment i baghånden. Til butikken er der ansat 7 fuldtids ansatte plus afløsere og opvaskere. - Vi vil sætte en nye standard for en slagterbutik i dagens Danmark, udtaler Martin Beck Rask. Uden for butikken vil der være en sjov foodtruck med salg af lækre slagtervarer. Inde i butikken findes en sandwichbar; en ”newyorker bar” hvor man kan sidde og spise sin sandwich med lækkert interiør med ”wood up” træpaneler, seneste nye modningsskab og smarte kølediske i italiensk design.

Moderne sortiment til nutidens forbrugere

Sortimentet er, som kunderne kender det fra andre Slagter Theilgaard butikker, og derfor meget bredt. - Vi er jo kendt for at fylde disken op med friske varer hver dag og for vores brede og dybe sortiment af spegepølser, grillpølser. I sortimentet af fersk kød har vi alt fra steaks fra ”Great Omaha”, Iberico gris, Duroc, krogmodnet oksekød og endelig velfærds kyllinger, fortæller Martin Beck Rask. I vores sandwichbar vil der altid være friskstegte ribbenstegs sandwich, store porchetta’er, pulled pork, kylling, sprøde salater, nybagt brød osv. osv.

Franchisetager

Jonathan Pedersen på bare 28 år står i spidsen for det hele i Herning. Jonathan er udlært hos Chr. Vollstedt i Haderslev og har arbejdet som slagtersvend hos forskellige privatslagtere. I de seneste 3 år har Jonathan været ansat hos Slagter Theilgaard og boet i Esbjerg, men går nu selvstændig med franchisebutikken i Herning. – Det er jo en presset branche, så det er en stor satsning. Der bliver åbnet meget få nye slagterforretninger i Danmark, udtaler Jonathan Pedersen og fortsætter: - Det er med stor ydmyghed, da det er en stor arv, der skal løftes efter Slagter Gøttsche. Lukningen var for mange i Herning, som om et familiemedlem forsvandt. Der har været indretningsarkitekt på, og butikken fremstår i et utraditionelt look for en slagterforretning med et moderne ”træ-look” både i interiør og i gulvet. Alt er splinternyt, loft, vægge, gulve, facade og kølesystem. Loftet er blevet hævet, så butikken fremstår større og mere luftig. Vi har meget plads, da produktionslokalerne var meget store, og butikken ikke længere kører ud med varm mad. Vi har ansat lokale folk, og Michael, som står for betjeningen i Foodtrucken, har været ansat hos Gøttsche. De nye diske er leveret af virksomheden Carrier, slutter Jonathan Pedersen.

Om Slagter Theilgaard A/S

• Firmaet blev grundlagt for mere end 60 år siden af Erhardt Theilgaard, Søren Theilgaards farfar. I 1996 byggede virksomheden nye og moderne lokaler i industriområdet i Kjersing, og samtidig skete et generationsskifte, så det i dag er brødrene Poul og Viggo Theilgaard samt Søren Theilgaard, der er søn af Viggo, som driver virksomheden.

• Slagter Theilgaard A/S er en kødforarbejdningsvirksomhed, som har over 100 medarbejdere. Firmaet beskæftiger sig med opskæring og forædling af både svine-, kalve- og oksekød. Produkterne afsættes til hoteller, restauranter, cateringvirksomheder og offentlige institutioner. Der er også en eksportafdeling, som står for ca. 50% af den samlede omsætning. Private kunder kan købe produkter i 6 slagterbutikker: to i Esbjerg, en i Blåvand, en i MP Bruuns Gade i Aarhus, en i Tarup Center i Odense og nu en i Herning.

November 2020

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies