Fuldt hus i kundernes modningsrum

af Eivind Sønderborg Johansen

For godt tre måneder siden kunne slagtermester Jens Christian Lundgaard, Slagter Bagger i Humlebæk, indvie et nyindrettet modningsrum i sin forretning. Her får 55 kunder krogmodnet deres eget private stykke højreb, købt hos Slagter Bagger.

Når de har brug for et par udskæringer, møder de op i butikken og får dem skåret af højrebet, indtil der ikke er mere kød tilbage. - Nu er det nogle måneder siden, vi tog modningsrummet i brug, så kunderne har nået at bruge det første stykke højreb, de havde hængende. Det viser sig, at de har været så glade for det krogmodnede kød, at 52 af dem har købt nyt kød til krogmodningsrummet. Vi har udvidet konceptet, så kunden nu kan få hele ryggen med både højreb og stykket til T-bonesteaks; og det tilbud har mange benyttet sig af. Når det krogmodnede kød er blevet så stor en succes for Slagter Bagger, som det er tilfældet, er der ifølge Jens Christian Lundgaard en forklaring på det. - Vi har nogle meget skrappe kriterier, når vi vælger dyr. Vi vil kun have kød fra kvier, der max er 40 måneder og har fedme 3. Det giver et tilpas fedtlag, som fremhæver kødets naturlige smag. Vi handler kun med en forhandler, Michael Andersen fra Randers Kød, for at sikre en ensartet og høj kvalitet hver gang vi køber ind, og det samarbejde har vi rigtig gode erfaringer med, fortæller Jens Christian Lundgaard. Når en kunde har købt et stykke kød til modning, bliver det mærket op med dato og kundens navn. Det skal hænge minimum 14 dage, før den første udskæring er klar. Kødet hænger typisk 14-90 dage, og kunderne kan smage forskel fra gang til gang på kødet, alt efter hvor lang tid, det har hængt i modningsrummet. - Kvaliteten er altid høj, men det er en ny smagsoplevelse hver gang”, har mange af de tilfredse kunder fortalt til personalet hos Slagter Bagger.

Forretningen har ikke brugt penge til markedsføring af modningsrummet. Vi har udelukkende brugt mund til mundmetoden ved at fortælle kunderne i butikken om konceptet, siger, Jens Christian Lundgaard og tilføjer: - Det har været en helt overvældende succes. Da vi tog modningsrummet i brug, mente vi at det ville være et succesfuldt mål, hvis bare 10-12 kunder ville benytte sig af muligheden for at have højreb hængende til modning. Men med 55 kunder har vi fået fem gange så mange som ventet, og vi har faktisk ikke plads til flere, fortæller Jens Christian Lundgaard.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies