Madbutik med fristelser

af Rikke Holm

Tore Djernæs Kofoed Mogensen og Winnie Ejdrup Møller har drevet Slagteren i Rosengårdcentret siden 2008. Den 50 år gamle slagterforretning er de seneste år gået i retning af at være en madbutik med vinduer, der bugner af kvalitetskød, lækre salater og fristende tilbehør til de mange besøgende i shoppingcentret.

I Rosengårdcentret i Odense driver Tore Djernæs Kofoed Mogensen og Winnie Ejdrup Møller slagterbutik på lidt andre vilkår end de fleste. Butikken har åbent alle ugens syv dage, og med beliggenhed i Fyns største shoppingcenter med +150 butikker og +25 spisesteder kommer kunderne typisk ikke kun for at handle kød. – Vi har vænnet os til, at vi hele tiden skal tilpasse os, indleder Tore Djernæs Kofoed Mogensen: - Butikken var en helt anden for 10 år siden. Vi har mere og mere udviklet os til at være en madforretning, hvilket skyldes vores beliggenhed. I shoppingcentret kommer kunderne typisk ikke bare for at handle kød, og derfor skal de fristes. Vi har fx en stor sandwich- og salatbar, hvor vi gennemsnitligt har 400 ekspeditioner igennem på en dag. Herudover har vi et stort udvalg af færdigretter, pålæg og kød. Vi sælger også en del ud af huset til både private og virksomheder. I formiddag har vi fx leveret 350 sandwich til Syddansk Universitet. Det betyder, at vi har haft mindre tid til at forberede vinduerne: - Vores tilbehør varierer i høj grad både med årstiderne og med, hvor travlt vi har. I dag er butikken præcis på det spor, den skal være, lyder vurderingen: – Vi differentierer os på tilbehøret, et spændende frokostudvalg og en høj grad af variation. Udviklingen har vi været tvunget til, men det har samtidig været en spændende proces. Vi har haft perioder, hvor vi har været i tvivl om vejen frem, men heldigvis har vi klaret os godt. Vi ligger på en dyr adresse, så der skal en stor omsætning til for at få butikken til at hænge sammen, forklarer Tore Djernæs Kofoed Mogensen.

Kødkvalitet fra øverste hylde

Slagterbutikken er i øjeblikket ved at få lavet ny hjemmeside gennem FødevareDanmark, så kunderne fremover vil kunne bestille kød og tilbehør direkte fra websitet. Hermed håber Tore Djernæs Kofoed Mogensen, at en del af salgsprocessen effektiviseres, efterhånden som ordrer pr. mail eller telefon konverteres til onlinebestillinger. – Vi vælger vores kød fra øverste hylde og værdsætter at få de gode historier med. Med det nye website kommer vi til at kunne vise kunderne et langt bredere udvalg, understreger Tore Djernæs Kofoed Mogensen. Særligt under coronaen har forretningen været stærkt afhængig af netop bestillinger: – Vi har klaret os godt under coronaen, men har helt klart været udfordret af, at vi ligger i et center, hvor stort set alle forretninger har været lukket ned. Vi har stort set ikke haft salg i butikken og har kørt med reducerede åbningstider. Til gengæld har vi haft åbent for salg af sandwich og kød på bestilling, hvilket er gået over al forventning.

“Helt ind til benet”

Slagterbutikken har ca. 30 ansatte, heriblandt elever samt ufaglærte unge både over og under 18 år, der bl.a. betjener sandwichbaren. Der skal en stor stab til for at kunne tilbyde gode arbejdstider, lyder  vurderingen. – Personalet er i langt højere grad ufaglært, end det var for 10 år siden. Kunderne køber det, de ser i butikken, og efterspørger sjældnere varer, som kræver særlige slagterkundskaber, forklarer Tore Djernæs Kofoed Mogensen. Selv har han stået i slagterlære i Slagteren i Rosengårdcentret og har efterfølgende arbejdet to år som svend, før han som 25-årig blev medejer af forretningen. Han var ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville være med i en kampagnefilm for Danske Slagtermestre for at tiltrække flere unge til faget: – Som arbejdsgiver mærker man, at det er blevet sværere at finde uddannet personale.Slagterfaget har ændret sig meget, men har nok fremstået lidt gammeldags. Der er sket en stor udvikling efter finanskrisen, hvor folk igen har penge mellem hænderne og efterspørger goderåvarer. Det betyder, at vi får et øget behov for dygtige fagfolk. At tiltrække unge til faget kan blive et større problem fremadrettet. Sidste år var der kun 42 unge, der søgte ind på uddannelsen, afrunder Tore Djernæs Kofoed Mogensen.

September 2021

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies