Målrettede film for gourmetslagter-uddannelsen

af Torben Svane Christensen

Danske Slagtermestre og NNF står bag kampagnen ”Ind til benet”, som blandt andet via film og ny hjemmeside skal inspirere flere til at vælge gourmetslagteruddannelsen.

I videoen er der zoomet ind på en klat smør på en varm pande. En god bøf bliver lagt på panden, steges og drysses efterfølgende med flagesalt. Derefter toner en gourmetslagter frem med røgede pølser i baggrunden, og en speak ledsager hans gøremål med at tilberede mad og forarbejde råvarer. "Jeg er gourmetslagter - helt ind til benet! Det er jeg stolt af, jeg elsker mit fag, fordi jeg kan være kreativ og eksperimentere med mad. Jeg tog en fire-årig kombiuddannelse, hvor jeg både lærte håndværket og gastronomi til fingerspidserne. Jeg fik elevløn fra første dag, og da jeg var færdig, stod der et job klar.” Mads Illum Hansen, markedschef hos FødevareDanmark, har været tovholder på kampagnen sammen med Frank Winding fra CIBUS og Bureauet Operate. Han fortæller, at baggrunden for kampagnen, med film og en tilhørende hjemmeside, er at få flere til at få øjnene op for uddannelsen som gourmetslagter. - Det er jo ingen hemmelighed, at vi gerne så flere tage uddannelsen. Med den her kampagne vil vi ramme de unge, men også etablerede slagtere, der har lyst til at blive gourmetslagter, siger han.

Succesfuld gourmetslagter til mødrene

I branchen ved man godt, at det mange gange er mødrene til de unge, der har stor indflydelse på, hvilken uddannelse, der bliver valgt. - Vi har fået lavet tre udgaver af videoen. Den ene henvender sig til de unge, den anden skal skabe opmærksomhed hos mødrene, og den tredje er målrettet de uddannede slagtermestre, der går med en drøm om at give sig i kast med at blive selvstændig gourmetslagter, men som ikke er kommet videre end til drømmen, siger Mads Illum Hansen. Den lille film til de unge på de sociale medier zoomer ind på en række korte statements som "Dyrk gastronomi", "Bliv selvstændig" og "Få elevløn". Til sidst ser man en tegning af en silhouet af et stk. kødkvæg, der er opdelt i felter med hvert sit statement. I en længere film til den unge målgruppe har man allieret sig med stand-upperen Mikkel Klint Thorius, der går rundt i en park og funderer over uddannelsesvalg på en skæv og underfundig måde. Mads Illum Hansen fortæller, at alle de længere film skal deles på youtube og de kortere film på de sociale medier som f.eks. Instagram for at nå de forskellige målgrupper. Der er bevidst fravalgt blodige forklæder, og slagteren i videoen har en moderne frisure og et gammeldags, men autentisk læderforklæde på. - Vi har fundet en slagter, der er meget præsentabel og med succes, og som skal få mødrene til at kunne se deres søn i hans sted, siger Mads Illum Hansen.

Få en god karriere

På hjemmesiden www.indtilbenet.nu bliver det understreget, at man med en gourmetslagteruddannelse nærmest er sikret et job med god løn. - Vi vil gerne oplyse om, at det at være gourmetslagter kan føre til en fin karriere og være en rigtig god forretning, siger Mads Illum Hansen. Arbejdsdagen foregår typisk i en butik, hvor gourmetslagteren både tilbereder og sælger sine varer. Her er der brug for gode ”peopleskills”, når slagteren skal forklare, hvordan bøffen steges helt korrekt, så den beholder både saft og kraft, når den skal serveres. Samtidig skal slagteren være kreativ, når der skal opfindes nye retter til butikken. Det understreges at en gourmetslagter kan opfinde noget nyt hver dag, og at der er mange muligheder for at videreuddanne sig. Blandt andet på erhvervsakademiuddannelser som procesteknolog, handelsøkonom eller serviceøkonom, eller man kan tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Nørde med mad

På hjemmesiden kan man også læse, at det at være gourmetslagter handler om mere end kød. Det handler om at lære et håndværk og nørde mad. Gourmetslagtere er feinschmeckere, som har styr på bøffer, deller og lækre marinader. De kender kvalitet og kan tilberede og opskære kød. Hvis man får sin egen gourmetslagterbutik, skal der arbejdes hårdt, men samtidig giver det frihed til at udforske sine skæve ideer.- Gourmetslagteruddannelsen handler lige så meget om at lære at lave mad som at skære kød. I undervisningen indgår der alt fra læren om, hvordan grisen eller koen slagtes, til kødkemi, tilberedning, smagssammensætning og anretning, siger Mads Illum Hansen.

Kampagnen løber frem til 2020, og man kan læse mere om uddannelsen på hjemmesiden: www.indtilbenet.nu

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies