Rammerne skabt for nye Unika-oste

af Pressemeddelelse

Det Arla-ejede Troldhede Mejeri i Vestjylland har indviet et såkaldt refinement-center, der skal udvikle og fremstille nye varianter af koncerns håndlavede Unika-oste Det 100-år gamle mejeri kunne den 2. december 2015 indvie centeret. Det er det første af sin art i Danmark. Det er sat i verden for at raffinere og udvide produktionen af skimmeloste på det vestjyske mejeri. Det nye center indeholder bl.a. et ostelaboratorium, hvor nye oste skal udvikles.

Øget produktion

Troldhede har i en årrække været hovedsæde for udvikling og produktion af Arlas Unika-oste. Ostene sælges i dag til førende restauranter i Danmark og i udlandet, men med indvielsen af det nye center vil produktionen blive sat op, så andre kan få adgang til at sælge Unika-ost. Centeret skal primært primært stå for udvikling og produktion af håndlavede skimmeloste, hvor nye produktionsmetoder med anvendelse af røg, øl, vin og dehydrering af skimmelostene indgår. På Troldhede Mejeri ser mejerichef Torben Pradsgaard mange muligheder i det nye center. - Jeg tager det som en stor cadeau, at Arla Unika har valgt netop Troldhede Mejeri til den her nicheproduktion. Det er et skulderklap til alle de dygtige mejerister, vi har ansat, at vi nu får mulighed for at medvirke til at eksperimentere med og videreudvikle Unikas sortiment, siger mejerichefen.

Smagen af vestjysk natur

Det er ikke en tilfældighed, at refinement-centeret er placeret på netop Troldhede Mejeri. Det skyldes ifølge Arla, at stedet både har dygtige mejerister og er placeret i en speciel natur. Dorte Ruby, der er chef for Arla Unika, forklarer, hvordan mejeriets omgivelser spiller ind: - Vi har gennem længere tid lavet oste på Troldhede Mejeri. Det er oste, hvor vi prøver at tage noget af naturen med i smagen. Blandt andet bruger vi porse, som mejeriets ansatte selv går ud og samler på et bestemt tidspunkt af året. Det er dedikation og håndværk, og det kan smages i ostene, Derfor er vi også meget begejstrede for, at vi nu kan lave endnu flere oste på Troldhede, siger Dorte Ruby og uddyber: - Arla Unika er en nicheproduktion, hvor alt er lavet i hånden. I det nye center kan vi styre udviklingen af skimmel endnu bedre, og dermed producere en lidt støre mængde af vores oste. For eksempel den prisvindende blåskimmelost Sirius, der tidligere kun er lavet i meget små mængder, bliver nu tilgængelig for flere.

Om Troldhede

Mejeriet har eksisteret i over 100 år. Unika produktionen er en meget lille del af den samlede produktion på mejeriet. Målet er at producere mellem 150.000-200.000 Unika oste i 2016. Resten af produktionen består af Rosenborg-, Castello- og Høng-varianter. Det er håndlavede Unika-oste som disse, der skal produceres flere af på Troldhede Mejeri.

Kilde: Pressemeddelelse fra Arla

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies