Slagterprisen 2017

af Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer sætter igen i 2017 maksimal fokus både på dagligvareslagtere og privatslagtere og uddeler derfor igen en pris i hver kategori. Slagterprisen uddeles i år for 18. gang.

Hvem er landets bedste slagtere 2017?  

Vi fortsætter succesen og kårer igen i år den bedste slagter i to kategorier. Landbrug & Fødevarer ønsker at sætte maksimal fokus på både dagligvareslagtere og private slagtere, og derfor uddeler vi en pris til den bedste i hver kategori.

Hvem gør det bedst – efter din mening?

Du kan indstille de kandidater, du mener, bør være med i opløbet. Indstil en eller flere favoritter senest 27. marts ved at udfylde indstillingsskemaet og ved at optage en video af køledisken/den betjente disk hos din kandidat. Videoen optages på din mobil og skal være max 2 minutter lang.

Hvem kan indstille?

Du kan indstille en eller flere kolleger til Slagterprisen 2017, hvis du er:

Konsulent fra dagligvarekæderne

Fagperson fra slagterbranchen    

Sådan findes vinderne

Juryen vurderer indstillingerne og gennemser videoerne i forhold til indstillingskriterierne. De udvalgte kandidater inviteres herefter til præsentationsmøde hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København, hvorefter juryen finder de nominerede i begge kategorier. De nominerede offentliggøres i uge 17, og juryen aflægger uanmeldte besøg hos de nominerede i løbet af de næste måneder. Forløbet kulminerer med prisoverrækkelsen på Fødevaredagen den 26. september 2017.

Kriterier Slagterprisen 2017

Kriterierne gælder både for slagtere i dagligvarebutikker og privatslagtere.

Juryen kigger bredt på slagterens faglighed, udtryk og salg. Det er altså ikke nok at være en dygtig håndværker – kundeservice og præsentation vægtes også højt. Juryen forholder sig til en række punkter, som hver især vægter i den samlede vurdering.

Juryen er naturligvis opmærksom på, at vilkårene og mulighederne ikke er identiske i dagligvarebutikkernes slagterafdelinger og hos privatslagtere. Det tager den højde for i sin vurdering.

 

Indstilling til Slagterprisen 2017

Klik her:

 

Her kan du se, hvilke punkter, der spiller en rolle i den endelige bedømmelse:

Håndværk – vægter 50 procent i den samlede vurdering

Slagterens faglige og professionelle niveau fra håndtering af produkter til tilberedningsmetoder, herunder pålægsprodukter, nytænkte løsninger og hygiejne

Evt. efteruddannelse for at holde den høje standard

Redegørelsen for kvalitet i forhold til racer, opvækst, modning/krogmodning og tilberedning

Kvaliteten af både kød og tilbehør for at sikre kunden et godt resultat på tallerkenen

Evt. signaturprodukt

Sortiment og Space Management – vægter 25 procent i den samlede vurdering

Et sortiment med dybde (forskellige udskæringer/indmad) og bredde (forskellige kødtyper), som inspirerer kunden

Udfordring af kunderne på sortiment og fokus på forbrugertrends, fx convenience

Differentieret sortiment, der appellerer til hverdag eller weekend

Redegørelsen for til- eller fravalg af økologi, lokale råvarer og varer i sæson

Tilgængelig information om kødets oprindelse, og slagterens begrundelse for sit sortiment

Kunden i centrum – vægter 25 procent i den samlede vurdering

Højt serviceniveau med synlig slagter og kunden i centrum

Evnen til at hjælpe til kundens planlagte køb (Ease to shop)

Dygtigt og differentieret personligt salg, med fokus på opsalg, mersalg og krydssalg

Gastronomisk indsigt med korrekte tilberedningsanvisninger og tanke på hele måltider

Slagteren kan dokumentere vækst i sin afdeling/butik (index eller anden dokumentation)

Glad Smiley fra Fødevarekontrollen er en betingelse!

Efter nomineringen får alle nominerede besøg af en anonym person (mystery shopper), for at juryen kan få dokumentation for kundeoplevelsen i afdelingen/butikken.

 

Tidsplan 2017

27. februar – åbnes for indstillinger

27. marts – deadline for indstillinger

Juryens vurderinger

5. april – præsentationsmøde på Axelborg

Uge 17 – de nominerede offentliggøres

Uanmeldte jurybesøg hos de nominerede

Uanmeldt besøg af mystery shopper

 

26. september – Prisoverrækkelse på Fødevaredagen, Hindsgavl Slot

Slagterprisen er finansieret af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies