Gode budskaber om mad i december

af Fødevarestyrelsen / FødevareDanmark

Fra den 1. december rulles Miljø- og Fødevareministeriets digitale julekalender ud over de sociale medier. Hver dag i december frem mod juleaften fortæller Miljø- og Fødevareministeriet en lille historie om mad, som FødevareDanmark opfordrer sine medlemmer til at tale med sine kunder om og gerne dele og ”like” på facebook.

Linket til Fødevarestyrelsens facebookside: https://www.facebook.com/foedevarestyrelsen/?fref=ts

Det er på Fødevarestyrelsens facebook, at julekalenderen dagligt vil blive lagt ud, og hvorfra man kan dele og "like", og opfordre jeres kunder til at gøre det samme. Alle kan også deltage i en quiz om madens herligheder!

Julekalenderen indeholder 24 små historier, som alle er nærværende for den madinteresserede dansker. Det kan fx være historien om, at vi i Danmark er kommet salmonellaen i æg til livs og derfor kan bruge rå æg i vores æggesnaps og på tataren. Eller at vi I Danmark har god dyrevelfærd og råvarer som efterspørges i hele verden pga. vores høje fødevaresikkerhed og kvalitet. Det er historier, som på en og samme gang styrker vores madkultur og udfordrer gamle myter om fødevarebranchen. Ambitionen med julekalenderen er, at få flere danskere til at interessere sig for den mad, vi spiser og få skabt et rum og en ny måde at tale om mad på, som ikke har løftede pegefingre og er bedrevidende, men som skal give større madglæde!

De 24 emner til julekalenderen 2016

1.                         Køb direkte fra stalddøren

2.                         Har du bakterier på menuen

3.                         Vi bruger alt fra grisen

4.                         Danske æg er salmonellafri

5.                         Madkultur i verdensklasse

6.                         Fisk er sundt

7.                         Pluk dine egne råvarer

8.                         Danske fødevarer efterspørges i hele verden

9.                         Tilsætningsstoffer kan også være gode

10.                       Spis brød til

11.                       Mad med et gran salt

12.                       Antibiotika og dyr

13.                       Når fødevare trækkes tilbage

14.                       Hurtig og sund mad

15.                       Høje krav til dyrevelfærd

16.                       Gå i byen med Ø-mærket

17.                       Bedst før kan stadig være godt

18.                       Fedt kan også være sundt

19.                       Find din smiley

20.                       Styr på pesticiderne

21.                       Mere inspiration, mindre madspild

22.                       Mærkning af fødevarer

23.                       Bedre forhold for danske kalve

24.                       Dyrevelfærdsmærket 

Kilde: FødevareDanmark / Fødevarestyrelsen

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies